Wat iedereen zou moeten weten over lasertherapie.

Hieronder de ervaringen van een heel tevreden klant die een tijdje geleden een B-Cure softlaser kocht.

Ik publiceer het ongewijzigd met zijn toestemming en zijn naam

Als je het niet weet doe je er ook niets mee…

Onder dat 2021 motto wil ik graag mijn ervaringen delen over de LLLT of Softlaser.

Allereerst verbaas ik mij over de onbekendheid van techniek die gewoon beschikbaar is en helpt om het welzijn van mensen te verbeteren.

Voorafgaand aan mijn verslag meld ik graag dat wij als paardenliefhebbers al lang bekend zijn met laserbehandeling bij beschadigde paardenpezen door veterinaire artsen. We zien de positieve effecten gewoon gebeuren, samen met onze dierenartsen.

B-Cure laser – pulsed infrarood –

Maar dan nu mijn ervaringen: Ik scheurde mijn achillespees na een sprintje volledig door. De Trauma arts bij de spoedeisende hulp gaf aan dat opereren mogelijk was of een conservatieve herstelmethode.

Opereren betekent infectierisico en ook lang in het gips en door het niet gebruiken van het been veel hersteltijd en fysiotherapie. Ik besloot voor de conventionele methode omdat de aardige traumachirurg vertelde dat om het half jaar bij galeislaven destijds een achillespees werd doorgesneden ter voorkoming van het vluchten.

De pezen kunnen gewoon weer aangroeien. (wat een mensen zijn er toch onder ons).  Ik ging in het gips en moest wekelijks met een andere voet/spitsstand opnieuw worden ingegipst maar na de eerst nieuwe gipsbehandeling beoordeelde de behandelend chirurg dat het ziekenhuis vanwege Covid geen tijd heeft voor het veelvuldig opnieuw in-gipsen van een verzekerde patiënt en stuurde mij weg met een universele brace (het ziekenhuis was ongeveer leeg).  Een soort sok met elastiek en wat siliconen pad ’s.

Omdat ik niet meer kon lopen, autorijden fietsen enz. was mijn leven ernstig ontwricht. Ik kon nog werken achter mijn computers maar er was niet zo veel meer over van mijn dynamische leven op onze boerderij en tijdens mijn internationale werk.

Met veel rust en zorgvuldigheid groeide mij achillespees in een week of 6 inderdaad weer aan maar zou nog een jaar kwetsbaar blijven en zeer beperkt mogen worden belast. De achillespees zat weer aan elkaar maar met een centimeters dikke bindweefselknobbel die niet kon bewegen in mijn hiel. Per saldo was er een soort vaste verbinding ontstaan waarbij mijn kuitspier niet veel spanning hoefde op te vangen.

Ik ben steeds meer gaan geloven en vertrouwen op zelfzorg en na veel zoeken en lezen over de LLLT heb ik vol vertrouwen de “gok” gewaagd om te ontdekken of dit werkt. Als je pijn en/of hinder hebt maakt geld tenslotte steeds minder uit.

Ik ben mijn Achillespees gaan laseren met de reeds aangekochte B-cure classic en verbaasde me over het razendsnelle effect. De bindweefselknobbel slonk snel en mijn pees kon weer bewegen in mijn enkel en mijn kuitspier deed weer zijn  werk… Niet te geloven hoe snel dat genas door de LLLT.

Toen dacht ik door het thuiswerken RSI opgelopen te hebben. Het bleek een slijmbeursontsteking. Zware medicatie was het devies van de huisarts maar dat is niet mijn voorkeur en na een paar dagen oefeningen doen met pijnstillers icm LLLT was het probleem over.

Ik heb nog vele ervaringen over snel herstellen van brandwonden, huidproblemen bij dieren, herstel van een triggerfinger, rugproblemen met pijn en noem maar op want wij lopen nog wel eens wat op op de boerderij maar de meest recente wil ik nog graag even delen:

Recent brak ik een rib door een te grote krachtinspanning, dat kan zomaar gebeuren maar de hinder was groot. Ademhalen, praten, lachen en naar de toilet gaan was ineens zeer pijnlijk. Omdat de gebroken rip kraakte en knakte bij bewegingen was de breuk te localiseren. Intapen met kinesiologietape en hier doorheen laseren (vraagt meer lasertijd) heeft het probleem binnen 4 weken opgelost. Ik ben een week of 7 verder inmiddels maar merk niets meer.

Een ander voorbeeld is een vriend van ons. Hij brak zijn hand en dat is behandeld maar een breuk in zijn pols is over het hoofd gezien ( wat een zorg !!) De pijn was extreem maar in minder dan 2 weken laseren was de pijn verdwenen.

Het is misschien vreemd maar we moeten steeds meer het heft in eigen hand nemen: “zelf hulp, kameraden hulp” is wellicht een klassieke term maar denk hierover na. Als je het zelf niet doet moet je je afvragen wie het wel doet. 

Ik ben blij met de laser die nog jaren mee kan gaan en helpen om ons welzijn te verbeteren.

Veel groeten,

Corné de Man, Soest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: