Nieuwe wet tegen leugenachtige web recensies!

Goed nieuws voor consumenten en eerlijke webwinkels. 

Webwinkels kunnen straks een boete krijgen als ze neprecensies (laten) plaatsen over hun producten. Ook wordt het verboden om te pochen met lovende recensies als de verkoper niet zeker weet of die recensies zijn geschreven door mensen die het product daadwerkelijk hebben gebruikt’

Dat staat in een wetsvoorstel dat staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer vandaag heeft gepresenteerd. (Stukje uit RTL nieuws van 23 October 2020)

Ik ben hier erg blij mee en ik hoop dat er ook echt gecontroleerd zal worden.

Nu onze staatssecretaris zo goed bezig is, hoop ik dat ze binnenkort ook met een wetsvoorstel komt om de webwinkels zonder adres aan te pakken. Er komen er steeds meer, vooral op social media lijken ze zich voort te planten. Ze doen zich voor als een Nederlands bedrijf maar hebben geen adres. Staan niet ingeschreven K.Koophandel, dragen geen BTW af over de verkoop zoals een betrouwbaar bedrijf dat wel doet. Versturen snel maar er staat vaak niet bij waarvandaan dus het kan soms erg lang duren.

Ziet u iets leuks in een webwinkel dat u wilt bestellen? Kijk dan of ze ook werkelijk bestaan, een kantoor, adres hebben, ingeschreven staan.
Staat er geen info en u wilt het product graag hebben, stuur een email en vraag meer informatie. Ik heb het een aantal keren gedaan en 9 van de 10 keer was mijn vermoeden juist.

Eén reactie

  1. Elize Meier

    Ja dat klopt. dat heb ik ook gemerkt laatst nog, ben er ingetrapt. Nog boos over maar wat je zegt, goed even kontroleren of ze een adres hebben. succes met je winkel. jij bent wel eerlijk dat weet ik uit ervaring. groet Elize

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: