Heb je rugpijn? Koop een hoelahoep

In het oude Egypte werd 3000 jaar geleden al gehoepeld. Hippokrates beval hoepelen aan om gezonder te worden. Niets revolutionairs dus die hoepel. Dan zou je denken dat iedereen er wel een heeft en die ook gebruikt. Maar niets is minder waar. 

In mijn kennissenkring waren mijn zus en ik tot voor kort de enige hoepelaars. Er zijn wat kinderen die ons oma noemen en we zijn niet uitgesproken sportief. Onze taille bestond alleen nog in naam. Vooral ik had steeds meer last van stijfheid en rugpijn.

Inmiddels hoepelen we niet meer alleen. We hebben ‘volgers’ die ook hun taille en souplesse terug willen hebben.

We hoepelen met een sporthoepel; deze is zwaarder en gemakkelijker te hanteren. Bovendien masseert ze ook je buik en taille. Door de beweging worden je spieren losser en getrainder. Dat is niet alleen fijn voor nu maar werkt ook preventief.

Mijn stijfheid en rugpijn is verdwenen. Door scheefstand heb ik een heupgewricht en wervels die de neiging hebben vast te gaan zitten. 5 tot 10 minuten hoepelen doet dan al wonderen. Tijdrovend is het ook niet. Hoepelen terwijl je geniet van je favoriete serie gaat probleemloos.

Een goede sporthoepel koop je rond de 25 euro. Let wel op dat je niet de allerzwaarste hoepel aanschaft. Het is beter om met een wat lichter model te beginnen. Zie afbeelding boven.

Wanneer je ernstige rugklachten hebt of een hernia dan adviseer ik je om het eerst met de fysio of arts te bespreken.

Veel succes mocht je er een aanschaffen.

Deze bijzondere foto kwam ik tegen. Een hoelahoep is echt voor iedereen geschikt.

Benedictine Sisters at the Christ King Convent in Oklahoma City try their hand at the hula-hoop.
Underwood Archives/Getty Images

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: