Voorkom pijnklachten

Makelaars roepen altijd;  ‘de drie belangrijkste dingen zijn Locatie, Locatie en Locatie‘. Overdreven natuurlijk maar ze hebben wel een punt.

Therapeuten zouden tegen hun clienten met pijn en pijntjes, kunnen roepen;  ‘Houding, Houding, Houding‘. Kort door de bocht misschien want er is meer dat invloed heeft, maar houding is zeker een heel belangrijke factor.

Therapie, behandelingen en massages zullen geen blijvend effect hebben wanneer spieren constant overbelast worden door een slechte lichaamshouding.

Door een collega werd ik attent gemaakt op het videokanaal van Dr. Alan Mandell, een chiropractor uit Florida. Hij heeft een youtube kanaal met meer dan 1.000.000 volgers. Een schatkamer aan praktische tips en oefeningen om klachten te voorkomen en ze te verhelpen.  Dit wil ik graag delen.  

Introductie over Dr Mandell van zijn website

‘Dr. Mandell heeft honderdduizenden mensen over de hele wereld geholpen met zijn zelfhulpvideo’s om op natuurlijke wijze gezond te worden, zonder het gebruik van medicijnen, gevaarlijke bijwerkingen en invasieve procedures.
Zijn jarenlange ervaring door spinale bio-mechanica (de studie van de mechanische wetten met betrekking tot de beweging of structuur van levende organismen) is wat hem onderscheidt van alle anderen. Zijn focus is werken met spinale gerelateerde aandoeningen, zoals voorwaartse hoofdhouding, afgeronde schouders, nekpijn, rugpijn, beknelde zenuw, hernia, uitpuilende schijf, artrose, hoofdpijn en houdingsonevenwichtigheden. Hij gelooft dat we nooit het genezende vermogen van ons innerlijk mogen onderschatten. Door middel van opleiding, doorzettingsvermogen, liefde en geloof heeft ieder mens het vermogen om uit te blinken met zijn helende krachten.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: